VÄLKOMMEN

Hej och välkommen till hantverkskonditori och bageriet JOX.
Jox drivs av mig Matilda Hén. Jag är 25år och bor tillsammans med min sambo i en villa i Gunnilse. På gården har vi byggt ett bageri och där spenderar jag mestadels av min tid.  
Redan när jag var 18år startade jag företaget då gick jag i gymnasiet,    då bakade jag för vänner och familj. 2018 tog jag steget och registrerade mig som ett riktigt företag.  
Jag älskar att experimentera och vara kreativ, vilket reflekteras i mina tårtor och produkter, att komma fram till design och smak tillsammans med kunden är så roligt och inspirerande.

Vad jag har i mitt sortiment reflekteras mycket på säsong och vad jag vill göra.
Stående produkter jag har är tårtor, glass, surdegsbröd och godis.
Jag älskar att kunna jobba med ett rörligt sortiment eftersom både mitt och kundens intressen ändras, däremot kan jag oftast göra det som önskas på beställning, även om det inte finns i mitt sortiment för tillfället.

Hantverkskonditori-och bageri?
Hur är det ett hantverk?
Då jag tillverkar allt för hand från grunden så blir detta ett hantverk.
Inför alla mina tårtor, bakar jag bottnar, kokar sylter, krämer, mousser, smörkräm m.m. marsipanen kavlas för hand, alla dekorationer görs för hand och tar många timmar.
 
Surdegsprodukterna som bröd, baguette, focaccia och pizzadeg görs på fint ekologiskt mjöl från lundens gård i Trollhättan. Var på de viks två gånger i timmen och slås sedan upp i formar för att kalljäsa i ca 16h.

Godis, t ex. fudge står och kokar i flera timmar innan den hälls ut på plåt för att vila under natten, sen ska den skäras upp för hand och packas. Packningen sker likaså förhand, packning i cellofanpåsar, förslutning, snörning och etikettering.
Jag vill jobba med så rena och närodlade råvaror som jag kan. Därför gillar jag att samarbeta med andra små producenter liksom jag.


TIDIGARE
ARBETSPLATSER:

ICA FOCUS:
KALLSKÄNKA, BAGARE OCH KONDITOR
NÖJDS KONDITORI: KONDITOR
LILLA SUR HANTVERKSBAGERI AB: BAGARE
DORSIA HOTELL & RESTAURANG:
BAGARE OCH KONDITOR
SJÖMAGASINET: KONDITOR, BAGARE OCH KALLSKÄNKA